Låna pengar till ditt drömboende i Brasilien

Du har funderat på att skaffa dig en lägenhet eller ett hus i ett annat land och då kanske i Rio de Janeiro, för att verkligen bo exotiskt. Men kruxet är att du inte har några pengar. Det är dock inte hela välden för oftast går det faktiskt bra att kunna låna pengar för att köpa en bostad utomlands.

I svenska bank

Vill du låna pengar i en svensk bank gäller inte din bostad i det andra landet som säkerhet. Detta för att bankerna i regel inte har koll på hur fastighetsmarknaden ser ut i andra länder. Därför kan du istället använda din bostad i Sverige eller liknade (t. ex. aktietillgångar, fonder) som säkerhet till lånet.

Tänker du använda din fastighet som säkerhet, är det en god idé att göra en värdering på bostaden, för att sedan förhandla om lån. Men nöj dig inte med att ansöka om ett lån på en bank, utan ansök hos flera och passa även på att ansöka om lån hos olika låneinstitut.

I utländsk bank

Det är ingen omöjlighet att låna pengar för att köpa sig en bostad hos banker utomlands. Men du bör vara uppmärksam på vilka regler och villkor de har, för de kan skilja sig från vad du är van vid i de svenska bankerna.

Risken är att kraven på amorteringar är hårdare, samtidigt som valutan är någon annan. Det finns vissa risker med att låna i en annan valuta, speciellt om du har dina inkomster i svenska kronor och lånet i Euro, eller annan ostabil valuta.

Banken i utlandet kommer att begära referenser på vilka inkomster du har i Sverige. Din säkerhet till lånet blir densamma som för svenska banker. Vilket betyder att din bostad i Sverige borgar för lånet.

Svenska banker via utländsk bank

Det finns svenska banker som samarbetar med banker i andra länder, speciellt när det gäller köp av bostäder. Detta kan underlätta om du söker ett lån för att uppfylla din dröm att skaffa ett boende utomlands!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *