Hitta bostad i Rio de Janeiro

När du väl bestämt dig för att köpa bostad i Rio de Janeiro, då är det dags att göra slag i saken. Det finns olika sätt att göra detta på. Dels finns det en del bostäder på svenska webbsidor som säljer fastigheter, typ Hemnet på nätet eller någon svensk mäklare. Det finns till och med de som säljer sin bostad i Brasilien på Blocket.

Nackdelen med att köpa ett hem i Brasilien hemifrån, är att du ser bara bostaden på bilder och i bästa fall via en film. Därför är det allra bästa sättet att investera i en bostad i Brasilien, att helt enkelt åka dit. Köp en billig resa och bo på ett hotell.

Ha sedan det som utgångspunkt för hus- eller lägenhetsjakten. Det är så mycket bättre att se allt på riktigt så att säga. Det gör att du kan bilda dig en realistisk uppfattning om hur själva lägenheten ser ut, om det finns skavanker, hur omgivningen är och så vidare. Detta gör att du lättare kan ta ett beslut inför investeringen.

Som en vanlig ”Svensson” kan det vara svårt att veta riktigt hur du ska göra. Speciellt om du köper ett boende för första gången och då på köpet utomlands. Därför kan det vara all idé att kontakta en eller flera lokala mäklare  som kan guida dig genom alla objekt som är till salu.

Ha gärna med dig någon som är kunnig på hur det fungerar att köpa hus eller lägenhet utomlands, helst då i Brasilien. Detta för att du ska veta att allting går rätt till. Eller ha med dig någon som kan språket i alla fall, för att undvika missförstånd.

Sedan är det så att bara för att du tittar på en massa bostäder, behöver du faktiskt inte köpa någon. Det gäller vara hundra procent säker på vad du vill göra, när du investerar i en bostad utomlands.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *