Köpa bostad i Brasilien

För många är drömmen att köpa ett hus eller lägenhet utomlands där man kan bo när det är som kallas i Sverige. Oftast är då siktet inställt på att investera i södra Europa, så som Spanien eller Portugal.

Men nu har det blivit allt vanligare att sikta in sig på Sydamerika och Brasilien istället, gärna då i Rio de Janeiro eftersom man vill bo i en stad som har en hög puls, samtidigt som klimatet är det perfekta med sol och bad i havet.

Det skiljer sig inte så mycket på att köpa hus eller lägenhet i Europa eller övriga världen, utan det alla länder har gemensamt är att anlita en fastighetsbyrå för att se till att allting går rätt till. I och för sig är det aldrig fel att kontrollera vilka lagar och regler som gäller vid köp av bostad just i det landet.

Något som också naturligtvis är bra är att kontrollera vilka regler och lagar som gäller i Sverige för att köpa hus eller lägenhet i ett annat land i och utanför Europa. Alltid bäst att vara på den säkra sidan.

Att köpa hus i Rio de Janeiro är dessutom oftast billigare och du får mer hus för pengarna, jämfört om du skulle investera i södra Europa, samtidigt som levnadskostnaderna blir betydligt lägre i Brasilien.

För den svensk som har normal inkomst är det inga problem att kunna leva och bo i Brasilien, vilket kan göra valet lättare att köpa en bostad i Rio de Janeiro.

Visst finns det nackdelar att köpa sig en bostad på så långt avstånd. Men det gäller att du som köpare sätter dig ner för att jämföra alla för- och nackdelar. Till sist kommer du fram till vilket som är bäst för just dig och du kan uppfylla din dröm att bosätta dig utomlands.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *